Worthington napustio Radnički iz Kragujevca

Worthington napustio Radnički iz Kragujevca

Edmir Škorić

Košarkaši Radničkog u nastavku sezone neće moći računati na reprezentativca Australije Marka Worthingtona, koji je zbog ozljede napustio tim iz Kragujevca. 

Worthington je rame ozlijedio krajem prošle godine na utakmici protiv Olimpije u Ljubljani, ali ni poslije dva mjeseca nije se uspio oporaviti. 

 

Ozljeda je ozbiljnije prirode pa je 30-godišnji krilni centar odlučio vratiti se u Australiju gdje će biti operiran, prenosi Tanjug. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Worthington je odigrao 14 utakmica za Radnički u regionalnoj ABA ligi, gdje je imao prosjek od 10,2 poena i 3,6 skokova po utakmici. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.