Wright opet briljirao, ali Panathinaikos poražen

Zoran Dragić fantastičan u pobjedi Unicaje

Wright opet briljirao, ali Panathinaikos poražen

Večerašnjim utakmicama kompletirano je deveto kolo Top 16 faze košarkaške Eurolige. Derbi večeri odigran je u Atini.

Bh. košarkaški reprezentativac Zack Wright odigrao je još jednu dobru utakmicu u dresu Panathinaikosa, ali je njegov klub ipak poražen na domaćem parketu od Laboral Kutxe.

Wright je u porazu zelenih upisao 12 poena, dvije asistencije i jedan skok, ali su gosti iz Španije ipak bili prejaki i slavili pobjedu rezultatom 68:61.

Pored Wrighta dobru partiju je pružio veteran Dimitris Diamantidis koji je ubacio 15 poena, dok ej goste do pobjede predvodio argentinski veteran Andres Nocioni sa 16 poena i 13 skokova.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Pobjedu je ostvario i drugi španski klub. Unicaja je na domaćem parketu u Malagi sa 83:75 slavila protiv Anadolu Efesa, a ponovo je ključni igrač andaluzijskog sastava bio slovenski reprezentativac Zoran Dragić sa 24 poena. Kostas Vasileiadis je sa 15 poena bio najbolji kod Efesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.