Wright vodio Cibonu do nove pobjede

Wright vodio Cibonu do nove pobjede

M. Šljivak

Zagrebačka Cibona je i u drugom susretu finalne serije prvenstva Hrvatske u košarci savladala Cedevitu 82:64, te se nalaze na korak od nove titule.  

Fantasičnu partiju je pružio novi reprezentativac Bosne i Hercegovine Zach Wright koji je sa 14 poena predvodio Cibonu do sigurne pobjede.

Nakon prvih deset minuta Cibosi su imali sedam razlike 25:18, da bi na poluvremenu bilo velikih plus 15, 44:29.

Veoma loša košarka se igrala u Domu sportova. Cibona je u nastavku mirnom igrom održala stečenu prednost za velikih plus 18, te se Cibona nalazi na korak od naslova prvaka. 

Pored Wrighta koji je sa 14 poena bio najefikasniji, Suton i Rudež su ubacili po 13. Baždarić i Vukušić su bili najefikasniji kod Cedevite sa po 11 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.