Wrightovih 13 poena nije spasilo Bamberg od poraza

Euroliga, 6. kolo

Wrightovih 13 poena nije spasilo Bamberg od poraza

Sastav francuskog Strasbourg u okviru 6. kola Eurolige upisao je svoju prvu pobjedu u ovoj sezoni, a u meču grupe B Strasbourg je savladao njemački Brose Baskets rezultatom 83:72.

Domaći sastav je slavio zahvaljujući sjajnoj igri u trećoj dionici meča. Bh. reprezentativac u redovima ekipe iz Bamberga Zack Wright bio je jedan od najraspoloženijih ali i najefikasniji košarkaš njemačkog tima, a tokom nešto više od 20 minuta na parketu ubacio je 13 poena, uz dva skoka i jednu asistenciju.

Najučinkovitiji u redovima pobjedničkog tima bio je Ricardo Greer sa 21 ubačenim poenom.

Košarkaši Fenerbahcea rutinski su savladali Budivelnik 84:68 u okviru 6. kola D grupe Eurolige.

Turski sastav sada ima maksimalnih 6-0, a Ukrajinci ostaju na jednoj pobjedi. Pobjeda tima Željka Obradovića najviše odgovara košarkašima Partizana, koji su ovim trijumfom ekipe iz Istanbula ostali u borbi za Top 16 fazu.

Najefikasniji je bio Bojan Bogdanović sa 20 poena, Luka Žorić ubacio je 15 poena, a Gašper Vidmar imao je 12 poena i 10 skokova. Fenerbahce je meč prelomio u drugoj četvrtini, koju je dobio sa 25:12. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U istom terminu kao i susret u Istanbulu počeo je i duel Unicaja Malage i Olympiacosa, a na kraju je aktuelni prvak Evrope trijumfovao rezultatom 74:82.

U prvom susretu današnjeg programa Crvena Zvezda je poražen na gostovanju kod Lokomotiva u Kubanu rezultatom 79:72.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.