Zach Wright novi igrač Panathinaikosa

Bh. reprezentativac promijenio sredinu

Zach Wright novi igrač Panathinaikosa

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Zach Wright karijeru nastavlja u redovima grčkog velikana Panathinaikosa. 

Plejmejker sa bosanskohercegovačkim pasošem u redove Panathinaikosa dolazi iz njemačkog Bamberga u čijem je dresu bilježio prosječno 10,2 poena i 3,5 asistencija u njemačkoj ligi odnosno 10,5 poena i 4,8 asistencija u Eurokupu.

Wright (29 godina, 188 centimetara) je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine igrao u kvalifikacijama i završnici Eurobasketa u Sloveniji koji je održan prošle godine.

Igrajući u dresu Zmajeva stekao je ogromne simpatije Bosanaca i Hercegovaca, a dugo se na društvenim mrežama predstavljao kao Zeko Wrightić.

Panathinaikos je lider grčke Ethniki lige sa 33 boda, tri više od najvećeg rivala Olympiakosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.