Zack Wright imao sjajan debi u dresu Panathinaikosa

Panathinaikos poražen u Milanu kod Armanija

Zack Wright imao sjajan debi u dresu Panathinaikosa

Večeras su odigrane četiri utakmice osmog kola Top 16 faze košarkaške Eurolige, a odličnu utakmicu je odigrao naš Zack Wright. 

U najboljoj utakmici večeri Armani je u Milanu sa 77:75 slavio protiv Panathinaikosa. Bh. reprezentativac Zack Wright imao je večeras euroligaški debi u zelenom dresu. Zack je sa 17 poena, 5 skokova i 3 asistencije bio najbolji igrač grčkog tima. 

Od Wrighta je efikasniji bio James Gist sa 21 poenom, ali je Wright imao bolji ukupan učinak. Gist je imao indeks 3, a Wright 5. Keith Langford je sa 18 poena predvodio Milano do pobjede. 

Barcelona je nakon produžetka slavila pobjedu u Istanbulu protiv Anadolu Efesa rezultatom 89:84. Jednu od najboljih utakmica u karijeri odigrao je hrvatski reprezentativac Ante Tomić koji je upisao 26 poena i 15 skokova. Juan Carlos Navarro je imao 17 poena i 11 asistencija, dok su kod Efesa Planinić i Vasileiadis ubacili po 14. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sreće nije imao ni drugi turski klub. Galatasaray je na teškom gostovanju kod Maccabija doživio poraz rezultatom 97:81. Guy Pnini je sa 17 poena predvodio izraelski klub do pobjede, dok je Malik Hairston sa 18 poena bio najbolji kod Galate. 

U španskom duelu Unicaja Malaga je kao gost bila bolja od Laboral Kutxe sa 81:71. Najzaslužniji za pobjedu andaluzijskog tima bio je Ryan Toolson sa 14 poena, dok je Andres Nocioni sa 18 poena bio najbolji kod domaćina. U redovima domaćina debi je imao Lamar Odom,a li za šest minuta nije uspio postići koš. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.