Zack Wright najbolji u pobjedi Panathinaikosa

Derbi u Istanbulu nije opravdao očekivanja

Zack Wright najbolji u pobjedi Panathinaikosa

U jednom od derbija 10. kola Top 16 faze Eurolige Panathinaikos je kao gost savladao Efes Anadolu sa 65:60. 

Najbolji igrač u pobjedničkom timu bio je bh. reprezentativac Zack Wright. Wright nije bio najefikasniji igrač Paoa, ali je ukupno imao najbolji indeks. Zeko je za 23 minute provedene na parketu upisao 7 poena, 4 asistencije, 3 skoka, te e izborio 3 faula za indeks 11.

Početak utakmice bio je dosta izjednačen, obje ekipe igrale su s dosta grča, previše je bilo promašenih zicera i izgubljenih lopti, što je za rezultat imalo samo 21 poen za prvih deset minuta. Gosti su na mali odmor otišli sa vodstvom 11:10. 

Druga četvrtina je za nijansu bila bolja od prve, ali ni približno kvalitetna kakva se očekivala od dva vrhunska kluba kakvi su Efes i Panathnaikos. Pao je i drugi period riješio u svoju korist s jednim poenom razlike, te je na poluvrijeme otišao sa vodstvom od 28:26. 

Drugo poluvrijeme ponovo ista slika na parketu Abdi Ipekci Arene. Nakon izjednačene treće četvrtine, gosti iz Atini u odlučujućih deset minuta ulaze sa dva poena razlike (44:42). 

Posljednji period igre bio je možda i najlošiji na utakmici. Oba kluba su pod velikim psihološkim pritiskom potpuno razočarala. Domaćin je uz pomoć navijača u finišu meča ipak uspio dostići prednost Panathinaikosa, te izboriti poravnanje 54:54 i produžetak. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U produžetku su gosti pokazali da su u ovom trenutku ipak bolja ekipa, te su upisali pobjedu rezultatom 65:60. Panathinaikos je u pet minuta produžetka postigao više koševa nego za cijelu četvrtu četvrtinu, te jednak broj kao u prvoj. To je najbolji pokazatelj kakva je utakmica bila. 

Pored Wrighta najbolji pojedinci u redovima zelenih bili su Antonis Fotsis sa 14 poena i 6 skokova, te Stephane Lasme sa 11 poena i 12 skokova. U redovima Efesa prvo ime je bio Zoran Planinić sa 15 poena i 7 skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.