Zadar će «goriti»

NLB liga, 17. kolo

Zadar će «goriti»

Veliki derbi 17. kola NLB lige odigraće u Zadru, u nedjelju, istoimeni domaćin sastav i Partizan. Biće to prilika izabranicima Denisa Plesnića da se revanširaju Beograđanima za poraz u prvom dijelu sezone.

No, protiv Partizana je teško planirati bodove. Mladići Dušana Vujoševića pobjedom nad CSKA u Moskvi plasirali su se u Top-16 fazu Eurolige i vjerovatno su emotivno i fizički prazni.
Ipak, ukoliko Zadar ne odigra na svom nivou Partizan će znati iskoristiti šansu koliko god da je umoran.

Veoma zanimljiv duel odigraće u Podgorici Budućnost i Cibona. Domaći tim koji predvodi naš Nemnja Gordić sigurno je bliži uspjehu, ali ne bi bilo iznenađenje ni da bodovi odu u Zagreb. Bh. trojka iz Crvene zvezde, Elmedin Kikanović, Oliver Stević i Milan Milošević bliža je trijumfu od novosadske Vojvodine, kao i FMP u meču protiv neugodnog Splita.
Slovenački ogled imaće Krka i Union Olimpija koja nije uspjela dohvatiti drugi krug Eurolige.

Parovi 17. kola
Zagreb CO - Bosna ASA BHT (18 sati), FMP - Split CO (18), Crvena zvezda - Vojvodina Srbijagas (19), Hemofarm STADA - Helios Domžale (20.15) - subota;
Union Olimpija - Krka (12), Budućnost m:tel - Cibona (18.15), Zadar - Partizan (18.30) - nedjelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.