Zadar obranio naslov pobjednika Kupa Hrvatske
Foto: basketball.hr

U finalu bolji od Splita

Zadar obranio naslov pobjednika Kupa Hrvatske

Košarkaši Zadra osvojili su Kup Krešimia Ćosića pobijedivši košarkaše Splita u finalnoj utakmici rezultatom 79:70.

U prilično neizvjesnoj utakmici Zadar je bio taj koji je diktirao tempo i gotovo konstantno imao prednost, od 4-8 razlike, a uporni Splićani su konstantno dostizali prednost i odbijali su se predati do samog kraja.

Na samo 5 minuta do kraja košem Ukića Split je stigao na samo poen zaostatka i činilo se da će završnica ući u veliku dramu i neizvjesnost. No tada je Zadar krenuo s kanonadom trojki poslije koje je na samo minut i pol do kraja Zadar otišao na nedostižnih 79:68 kada je priči bio kraj i kada je bilo jasno da će Kup Krešimira Ćosića ostati u njegovom Zadru.

Bursać je 14 poena bio najefikasniji kod Zadra, Onuaku i Carter dodali su po 13. Marko Luković ubacio je 20 poena za Split, s 12 ga je pratio Pavle Marčinković. Sani Čampara ubacio je 6 poena. MVP Kupa bio je Zadrov Chinanu Onuaku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi