Zadnje kolo za pamćenje: Sparsi dobili Slobodu i ostali u 2. ABA ligi!

Velika pobjeda Sarajlija

Zadnje kolo za pamćenje: Sparsi dobili Slobodu i ostali u 2. ABA ligi!

Danas je odigrano posljednje, 22. kolo 2. ABA lige, a OKK Spars Realway je izborio opstanak u ovom međunarodnom takmičenju.

Sparsima je uz pobjedu na svom parketu nad Slobodom bio potreban i pozitivan razvoj (po njih) situacije prije svega na terenu u Čačku.

Sparsi su svoj dio posla odradili pošto su na Grbavici sa ubjedljivih 84:70 savladali Slobodu.

Prva dionica je donijela neizvjesno nadmetanje i Sparsi su je riješili u svoju korist sa 20:18, da bi na poluvrijeme otišli sa +7 (46:39).

Domaći su u trećoj dionici dodali gas i prelomili susret. Tako su Sparsi u posljednjoj dionici samo utakmicu priveli kraju.

Za sarajevski tim je bio veoma važan rezultat iz Čačka gdje su snage odmjerili domaći Borac i Novi Pazar. Borac je slavio ubjedljiv trijumf, a poraz Novog Pazara je značio da Sparsi bježe sa zadnje pozicije i osiguravaju opstanak u 2. ABA ligi.

Sparse je do pobjede vodio sjajni Vrabac sa 20 poena, dok je 17 dodao Buza. Kod Slobode je najefikasniji bio Tomašević sa 24 ubačena poena.

2. ABA liga, 22. kolo:

OKK Spars Realway - OKK Sloboda 84:70 (20:18, 26:21, 21:14, 17:17)

Spars: Strong 14, Zahiragić, Klavžar 4, Huseinspahić, Vrabac 20, Ilić, Polutak 9, Memić 2, Kamenjaš 13, Buza 17, Đekić 5.

Sloboda: Andelija, Gregg 10, Jakupović, Janjić 2, Dedajić 3, Čampara 16, Tomašević 24, McKnight 5, Manjgafić, Rikić 6, Omerović, Grubor 4.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Treba dodati i da je Široki poražen na gostovanju kod Splita rezultatom 78:76 tako da je ostao bez play-offa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi