Zadru i Ciboni bodovi imperativ

Regionalna NLB liga, 20. kolo

Zadru i Ciboni bodovi imperativ

Košarkašima Zadra i Cibone bodovi su imperativ u 20. kolu regionalne košarkaške NLB lige ukoliko žele da ostanu u trci za pozicijama koje vode na završni turnir.

Stoga će Zadrani morati ići na pobjedu u Novom Mestu protiv Krke, dok će Cibona u derbiju kola ugostiti Union Olimpiju.

”Oko Božića i Nove godine imali smo nekoliko loših rezultata, ali smo u posljednje vrijeme u odličnoj formi. ”Skinuli” smo Zvezdu, sada i Sienu i protiv Olimpije ćemo doći do pobjede. U NLB ligi nemamo prava na kiks”, naglasio je Nikša Prkačin, pouzdani centar “Cibosa”.
U jedinom nedjeljnom susretu Partizan će protiv FMP-a tražiti novu pobjedu sa kojom bi ostao lider na tabeli.

Parovi 20. kola
Cibona - Union Olimpija (17.30), Split CO - Vojvodina Srbijagas (19), Helios - Budućnost m:tel (19), Krka - Zadar (20), Hemofarm STADA - Zagreb CO (20.15) - subota; Partizan - FMP (19) - nedjelja.
Ranije su igrali: Bosna ASA BHT - Crvena zvezda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.