Zagreb i drugi put nadigrao Bosnu
Zagreb CO ubjedljiv protiv slabe Bosne

NLB liga, 17. kolo

Zagreb i drugi put nadigrao Bosnu

Košarkaši Zagreba i drugi put ove sezone nadigrali su Bosnu ASA BHT. Nakon trijumfa u Sarajevu (71:69) popularni „mravi“ slavili su i u Trnskom sa 88:68, u 17. kolu NLB lige.

Osim početnog vodstva od 3:2 Bosna nije mogla parirati domaćinu koji je cijelim tokom susreta imao prednost, ali i izveo 35 bacanja naspram 13 Bosninih.
Nakon prvog perioda bilo je 25:16, da bi na poluvremenu izabranici trenera Denisa Bajramovića vodili sa 46:40.

Još u prvom poluvremenu Bosna je zaradila dvije istovremene tehničke greške. Nakon što Ikoniću na trojki nije sviran očigledan prekršaj buru protesta sudci su kaznili sa tehničkom greškom klupi i tehničkom greškom kapitenu Bosne, što je domaćima otvorilo put ka pobjedi.

Drugi dio domaćin je odigrao još bolje, a Bosna slabije što se moglo vidjeti već sredinom treće dionice kada je Zagreb počeo dizati razliku, a „studenti“ bili samo nijemi posmatrači situacije na parketu.

Trojkom Štimca „mravi“ su imali 12 poena prednosti u 27. minutu (59:47),  nešto kasnije za istu razliku se pobrinuo Tomić (61:49), da bi na isteku trećeg perioda semafor pokazivao 64:51 i nagovještaj novog visokog poraza Bosne. U posljednjoj četvrtini tehničku grešku "zaslužio" je i trener "studenata" Vlada Vukoičić za žalbu koju je uputio nakon što zapisnički sto nije registovao njegov zahtjev za time-out.

Zagreb CO - Bosna ASA BHT 88:68
25:16, 19:24, 20:11, 24:17
Dvorana „Trnsko“ u Zagrebu. Gledalaca: 800. Sudije: Milija Vojinović, Dragan Nešković (oba Srbija), Sašo Petek (Slovenija). Tehničke greške: Ikonić, Vukoičić, klupa (KK Bosna).
ZAGREB CO: Tomić 14, Babić 10, Simon 19, Papac, Dundović 13, Dijan 4, Bašljan, Štimac 11, Zorić 4, Drezga 1, Krstić 12. Trener: Denis Bajramović.
BOSNA ASA BHT: Ivanović 7, Šehović 9, Ikonić 9, Rakić 2, Vučurović 7, Đurasović, Zimić 7, Suljagić, Hajrić 8, Pašalić 9, Đorđević 4, Burrell 6. Trener: Vlada Vukoičić.
Do kraja meča Zagreb nije smanjivao „gas“, u 38. minutu imao je čak 25 poena viška (86:51), a Sarajlije su se, sa druge strane, anemičnom i blijedom igrom slabo oduprle rigoroznom sudačkom kriteriju i potrudile da budu na meti žestokih kritika bh. javnosti.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.