Zagreb poražen u produžetku

Teška pobjeda za Budućnost

Zagreb poražen u produžetku

Budućnost je tek nakon produžetaka uspjela slomiti veliki otpor Zagreba (81:70, 64:64) te se u 16. kolu ABA lige, a nakon poraza od Zvezde u prošlom kolu uspjela vratiti na pobjednički kolosjek.

Rančić iz Zagreba je imao pobjedu u svojim rukama, imao je dva slobodna bacanja, ali je iskoristio samo jedno (64:64), što je bilo dovoljno za produžetke.

U dodatnih 5 minuta igrači Budućnosti ponuđenu šansu nisu propustili. Kockali su se već nakon prve četvrtine kada su dozvolili "mravima" da prednost (19:11) istope tokom preostalog dijela meča, te da u zadnju četvrtinu uđu sa dva poena prednosti (46:48).

Ivanović je za pobjednike postigao 23 poena, Anderson je dodao 13 poena i Vitkovac 10 uz 9 skokova. Milošević je pogodio za 7 poena (za dva 2/3, za tri 0/3, slobodna 3/4) uz 3 skoka.

U timu iz Zagreba Simon 21, Morović 15 i May 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.