Košarkaš KK Spars

Zahiragić: Ako budemo na nivou, pobjeda neće izostati

Spars i Leotar sutra će odmjeriti snage u okviru trećeg kola košarkaške Lige 12 za muškarce. 

U domaćem taboru uoči utakmice vlada veliki optimizam, iako košarkaš Adi Zahiragić ističe da je s kvalitetom Leotara vrlo dobro upoznat. 

"Sigurno da idemo na pobjedu, kao i u svakoj drugoj utakmici, pogotovo sada kada smo ostvarili pobjedu u gostima. To nam je dalo dodatno sampouzdanje i želimo se nagraditi za trud koji smo uložili tokom cijele sedmice. Igramo protiv kvalitetnog protivnika kojeg vrlo dobro poznajemo, znamo koje su im slabosti, ali mi se bavimo našom igrom. Trudit ćemo se da ispravimo greške i nadam se da ćemo rasti iz utakmice u utakmice", kazao je Zahiragić. 

Osvrnuo se Zahiragić i na dosadašnji dio sezone.

"Prvu utakmicu smo odigrali protiv Bosne i realno smo bili autsajderi. Na kraju smo izvukli dobro, iako je bilo grešaka, ali ovo je mlad tim i ne treba očekivati da možemo držati tu neku konstantu. Trudit ćemo se da budemo sve bolji i bolji, da se upoznamo međusobno. Još uvijek nismo na putu na kojem želimo biti", ističe Zahiragić. 

Zahiragić kao najveći adut Sparsa vidi timsku igru.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Pred utakmicu s Leotarom naš najveći adut je timska igra. Nemamo ekstremne pojedince koji sami mogu riješiti utakmice. Zavisimo jedni od drugim i moramo zajedno da dišemo na terenu. Ako svi budemo na pravom nivou protiv Leotara, onda ni pobjeda neće izostati", podvukao je Zahiragić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi