Zaključeno grčko prvenstvo, Panathinaikos jednoglasno proglašen prvakom

Grci neće nastaviti sezonu

Zaključeno grčko prvenstvo, Panathinaikos jednoglasno proglašen prvakom

Na današnjem video sastanku predstavnika grčkih klubova te vodstva lige odlučeno je da je sezona 2019/20. zaključena. 

Na sastanku je upriličeno i glasanje poslije kojeg je jednoglasno odlučeno da se atenski Panathinaikos proglasi prvakom. 

Na sastanku je također donesena i odluka kako nijedan tim neće napustiti prvu ligu te su tako solunski posrnuli giganti PAOK i Aris izbjegli ispadanje u niži rang natjecanja. Odlučeno je da će i liga dogodine biti proširena na 16 ekipa jer će dvije prvoplasirane drugoligaške momčadi ući u HEBA Ligu. 

Također je najavljeno da će se razmatrati mogućnost pomoći svakom grčkom prvoligašu u iznosu od 200.000 eura kao pomoć za sudjelovanje u HEBA Ligi i kao garancija da će se isplaćivati potpisani ugovori s igračima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi