Žalgiris bez problema savladao Asvel

Nova pobjeda litvanskog tima

Žalgiris bez problema savladao Asvel

Litvanski prvaci ekipa Žalgirisa večeras je na svom parketu zabilježila novu pobjedu u 4. kolu Eurolige protiv francuskog Asvela s uvjerljivih 70:56.

Samo u prvoj četvrtini Francuzi su pravili probleme Žalgirisu i taj dio igre dobili su rezultatom 20:14. 

Sve ostalo proteklo je u potpunoj dominaciji domaćina koji je nošen fantastičnom atmosferom u Žalgirio Areni u ostatku utakmice otpuhao svoje protivnike s parketa dozvolivši im do ostatka meča još samo 36 poena. 

Zach Leday opet je predvodio pobjednički tim s 13 poena i 8 skokova a dobar je bio i Walkup s 12 poena. Jedini dvoznamekasti košarkaš kod Asvela bio je Jekiri s 10 postignutih koševa. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi