Kikanović i društvo poravnali protiv Asvela u finalu

Bh. centar ubacio sedam poena

Kikanović i društvo poravnali protiv Asvela u finalu

M. Šljivak

Monaco je večeras na svom parketu pobijedio Asvel rezultatom 89:81 i poravnao je finalnu seriju francuskog prvenstva na 2-2.

Tim iz Lyona nije uspio da iskoristi ni drugu meč loptu na gostovanju. Monaco je odradio odličan posao i izjednačio je seriju.

Domaći košarkaši su imali fantastično otvaranje meča. Stekli su 11 poena prednosti sredinom prve dionice, ali je Asvel odigrao dobru završnicu i došao je do minus pet nakon prvih deset minuta, 23:18.

Gosti su konstantno bili blizu i u drugoj dionici. Imali su čak i minus jedan u jednom trenutku, ali nikako nisu uspijevali da povedu u ovom duelu.

Na poluvrijeme se otišlo sa plus tri u korist Monaca (37:34), da bismo i u drugom poluvremenu vidjeli precrtanu igru iz prvo, ali sa mnogo sigurnijom igrom domaćih.

Bez većih problema ekipa iz kneževine je uspjela da završi posao u ovom meču i da dođe do pobjede kojom je završila utakmicu i izjednačili su seriju.

Bh. centar Elmedin Kikanović je večeras bio nešto skromniji u poenterskom učinki i ubacio je sedam poena. Bost je predvodio Monaco sa 19, Jones je ubacio 15, a Lacombe je dodao 14.

Sa druge strane je najefikasniji bio Nelson sa 18 koševa, a Kahudi je ubacio 15.

Odlučujući meč igra se u Lyonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi