Žalgiris slavio u Turskoj, De Colo i Teodosić vodili CSKA

Euroliga

Žalgiris slavio u Turskoj, De Colo i Teodosić vodili CSKA

E. Škorić

Žalgiris i CSKA ostvarili su pobjede u mečevima trećeg kola Eurolige.

Žalgiris je slavio na gostovanju kod Pinar Karsiyake sa 68:66 u trećem kolu grupe C. Gosti su tako upisali drugu pobjedu, dok je turski tim doživio drugi poraz.

Gostujući tim je imao plus osam nakon prve dionice (23:15), te plus pet na poluvremenu (38:33).

Tijekom treće četvrtine Žalgiris je održavao vodstvo, da bi sredinom posljednjih 10 minuta Pinar preuzeo vodstvo, ali je u neizvjesnoj završnici tim iz Kaunasa izašao kao pobjednik.

Jankunas je predvodio goste sa 16 poena i 10 skokova, Motum je ubacio 13, Vougioukas 11, a Hanlan 10 poena. Najbolji je kod Pinara bio Kenny Gabriel sa 17 poena, dok je Justin Carter ubacio 12 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

CSKA je u Moskvi sa 83:77 savladao Brose Baskets, a domaće je do treće pobjede u grupi D predvodio De Colo sa 22 poena i sedam asistencija.  Teodosić je na kraju ubacio 18 poena, a kod gostiju Wanamaker je imao učinak od 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.