Žalgiris zaustavio niz Crvene Zvezde

Poraz Beograđana nakon niza od tri pobjede

Žalgiris zaustavio niz Crvene Zvezde

Košarkaši Crvene Zvezde večeras su u Štark Areni, u okviru 19. kola Eurolige poraženi od litvanskog prvaka Žalgirisa rezultatom 76:70. 

Čvrsta, rezultatski neizvjesna i na momente izuzetno kvalitetna utakmica u Štark Areni uz malo sreće i drukčijeg sudačkog kriterija posebno kod sudaca Roche i Ryzhyka mogla je pripasti i domaćem timu. 

Prvo poluvrijeme je proteklo u potpuno izjednačenoj košarci pa je na kraju takav bio i rezultat. Nastavak utakmice na opće oduševljenje domaće publike Crvena Zvezda otvara serijom 7:0 što je natjeralo Jasikevičiusa na brzi time out. Nakon minute odmora odgovor Litvanaca bio je nemilosrda. Serija od 11:0 donijela je prednost Žalgirisu koju litvanski tim više nije ispuštao do kraja susreta. Svako približavanje domaćeg tima u dosta momenata spriječio je spomenuti sudački dvojac nekim nelogičnim odlukama na štetu domaćina. 

Kod pobjedničkog tima na kraju je najbolji bio sjajni Lekavicius sa 17 poena, dok je Leday dodao 10. Zvezdu je s 14 poena predvodio Lorenzo Brown koji je s 14 poena bio jedini dvoznamenkasti košarkaš kod Šakotinog tima. Baron, Gist i Štimac ubacili su po 9 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti