Nevjerovatani preokreti Zvezde i Efesa obilježili večer u Euroligi

Noć ludih preokreta

Nevjerovatani preokreti Zvezde i Efesa obilježili večer u Euroligi

S. Grebović

Večeras je u Euroligi odigrano pet susreta u kojima su, zanimljivo, gosti ostvarili svih pet pobjeda.

Zenit je u nešto ranijem terminu u ruskom derbiju Eurolige u gostima tijesno savladao Khimki sa 83:81. Ni Shevovih 30 poena domaćim nije bilo dovoljno da izbjegnu poraz u ovom susretu u kojem je viđena prava rezultatska klackalica.

U završnici su se gosti iz Sant Petesburga nešto bolje snašli i upisali tek treću ovosezonsku pobjedu. 

CSKA se nije namučio u Bavariji kod Bayerna koji je nedavno ostao bez trenera Radonjića, slavivši sa 84:77. Mike James bio je ne rješiva enigma za njemačku ekipu sa svojih 27 ubačaja, dok je Hilliard dodao sedam manje.

U redovima Bayerna naš Nihad Đedović je ponovo imao skroman učinak sa četiri postignuta poena.

Preokret večeri viđen je u francuskom gradu Villaeurbanneu, gdje je domaći ASVEL doživio poraz od beogradske Crvene zvezde sa 83:80 u dvoboju timova koje se bore za TOP 8.

U direktnom okršaju Beograđani su uspjeli da nadoknade čak 21 poen minusa, koliko je prednost francuske ekipe iznosila u jednom momentu i slave veliku pobjedu. Zvezda je sada na omjeru 9-9, dok je ASVEL na 8-10 i šanse su mu sada znatno umanjene.

Ekipa Anadolu Efesa je nastavila da gazi sve pred sobom. U derbiju večeri savladali su Barcelonu u gostima sa 86:82 i to nakon velikog preokreta u zadnjoj dionici. Katalonci su na dvije minute prije kraja imali pet koševa prednosti, ali su to uspjeli prosuti na samo njima znan način.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Efes je tako vezao šestu uzastopnu pobjedu i treću u Euroligi te tako zadržao lidersku poziciju sa skorom 15-3, dok je Barca ostala treća sa omjerom 13-5.

I Olympiacos se provukao u Valenciji, koju je savladao sa 93:91 i tako se vratio u borbu za plasman u TOP 8.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti