Zaludio Amerikance: Dončić prvi izbor NBA drafta?

Pojaviće se na draftu 2018. godine

Zaludio Amerikance: Dončić prvi izbor NBA drafta?

M. Šljivak

Slovenački košarkaš Luka Dončić trenutno je najbolji mladi igrač Evrope.

Košarkaš Reala sa samo 17 godina igra zaista fantastično. Već nekoliko puta je biran u idealni tim Eurolige, rješava velike utakmica i već dominira protiv mnogo starijih i iskusnijih košarkaša.

Slovenac je potpuno zaludio košarkaši svijet. Ni u najjačoj ligi svijeta NBA, nisu ostali imuni na fantastične partije ovog 17-godišnjaka i već ga naredne godine žele vidjeti u NBA ligi. 

Iako je do sada projektovan kao Top 10 izbor na NBA draftu 2018. godine, stvari su se dosta izmijenile, pa se Luki sada daju ogromne šanse da bude prvi izbor drafta.

Očekuje se da će se on 2018. godine naći u NBA ligi. Izvori tvrde da će biti vjerovatni prvi izbor, ali da će timovi pomno pratiti njegovu narednu sezonu, kako bi dali konačnu odluku o svemu.

Ako nastavi igrati kao ove sezone, nema dileme da će Dončić biti prvi izbor. Njegove mogućnosti su ogromne, što pokazuje u Euroligi, gdje blista i za samo 18 minuta ubacuje 8,5 poena uz gotovo četiri skoka i asistencije po meču.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Skoro identične statistike ima i u španskoj ACB ligi i sigurno je da je Dončić budućnost slovenačke košarke u NBA ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi