Žarko Rakočević večeras stiže u Sarajevo
Žarko Rakočević (desno) protiv Vassilisa Spanoulisa

KK Bosna pojačava centarsku liniju

Žarko Rakočević večeras stiže u Sarajevo

M. Skaka

Žarko Rakočević, nekadašnji kapiten podgoričke Budućnosti koji je ovu sezonu počeo u Partizanu karijeru će nastaviti u sarajevskom KK Bosna ASA BHT.

Rakočević u Sarajevo slijeće danas i odmah će se priključiti trenažnom procesu Studenata, ali pravo nastupa u NLB ligi imaće tek od susreta sa Olimpijom, 9. januara 2010. godine.

Rakočević igra na poziciji krilnog centra ili centra, visok je 204 cm, a rođen je četvrtog januara 1984. godine. Reprezentativac je Crne Gore, a u mlađim kategorijama bio je član selekcija Srbije i Crne Gore.

U Partizan je stigao pred početak sezone 08/09 iz Budućnosti gdje je i započeo karijeru, a početkom 2008. godine bio je pozajmljen Realu iz Madrida gdje je proveo tri mjeseca. Sa beogradskim timom u prošloj sezoni osvojio je NLB ligu u kojoj je postizao u prosjeku 8 poena, te prvenstvo i kup Srbije, a igrao je i Euroligu u kojoj je njegov tim stigao do četvrtfinala.

U Sarajevo Rakočević stiže da pojača veoma oslabljenu centarsku liniju Studenata. Rakočević je vrlo snažan i skočan košarkaš koji bi Sarajlijama trebao donijeti črstinu pod košem koja im nedostaje.

Obzirom da je sezonu regionalne lige počeo u Partizanu, novi igrač Bosne neće imati pravo nastupa do susreta sa Olimpijom koji se igra u Sarajevu 9. januara 2010. godine.

Uz Rakočevića, Bosna je najavila angažman još jednog igrača i borbu za opstanak u regionalnoj ligi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.