Zašto se nisam družio sa NBA zvijezdama? Sjedi nas deset za stolom, svi vade svoj novac...

Nekadašnji NBA centar Darko Miličić

Zašto se nisam družio sa NBA zvijezdama? Sjedi nas deset za stolom, svi vade svoj novac...

Čitav svijet zna da je srbijanski košarkaš Darko Miličić svojevremeno bio izabran za drugog picka NBA drafta, a samo on zna zašto nikada nije uspio da ostvari karijeru kakva mu se predviđala.

Naravno, Miličić je već dosta puta otvoreno u javnosti govorio da je bio sklon alkoholu, nedisciplini, bijesu... Upravo zbog toga je davno 'batalio' košarku, a i danas ga je vrlo zanimljivo slušati kada govori o svojim danima u NBA ligi.

Njega su 2003. godine kao drugog picka izabrali Detroit Pistonsi čiji je pomoćni trener u to vrijeme bio Igor Kokoškov. Srbijanski stručnjak je 'pokrivao' Miličića tako što ga je savjetovao da ne prilazi tada glavnom treneru Larryju Brownu jer se osjeti na alkohol.

"Dođem ja na trening direktno iz grada. Priđe mi Igor i kaže: 'Ne prilazi Larryju Brownu, osjetiš se na kilometar (na alkohol)'", priznao je Miličić gostujući u emijisi "Goli život" na TV Hepi.

Također, on je otkrio zašto se nikada nije volio družiti sa NBA zvijezdama.

"Svako je vodio svoju politiku. Sjedi nas deset, račun oko deset dolara svakom, svi vade svoj novac, a zarađuju po 10-15 miliona. Kažem ja njima, dajte ja ću platiti ako treba. Svako gleda svoj telefon, vodi svoju politiku, nije bilo druženja kao u Hemofarmu...", priznao je nekadašnji centar Detroit Pistonsa, Orlando Magica, Memphis Grizzliesa, New York Knicksa, Minnesota Timberwolvesa i Boston Celticsa.

Top Komentari

Adnanos
Nisu kulture svugdje iste. Dodjes sa Balkana i hoces da nametnes svoju kulturu i mislis da je to tako svugdje i da tako mora biti. U drugim drzavama je normalno da placa svako svoje. Ja sam pozajmio od prijatelja 1 marku a on mi je trazio nazad poslije mjesec dana. Tada sam mislio da je lud a sada znam da sam se ja trebao stidit.
7 0
Ante G.
Das mu talenat, visinu, koordinaciju, eksplozivnost, a uzmes pamet...
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi