Završen 13. memorijal 'Marijofil Džidić', Mladost iz Mrkonjić Grada pobjednik turnira

Turnir u čast osnivača HKK Zrinjski

Završen 13. memorijal 'Marijofil Džidić', Mladost iz Mrkonjić Grada pobjednik turnira

U Mostaru je danas završeno 13. izdanje memorijalnog međunarodnog turnira 'Marijofil Džidić' koji se igra u spomen na pokojnog Marijofila Džidića, čovjeka najzaslužnijeg za osnivanje mostarskog HKK Zrinjski.

Pobjednik turnira ekipa je Mladosti iz Mrkonjić Grada koja je u neizvjesnom finalu do pobjede protiv crnogorske ekipe KK Jedinstvo, došla tek nakon produžetka rezultatom 78:77. Od samog početka momčadi su se smjenjivale u vodstvu, a nijedan tim nije uspio doći do neke značajnije prednosti, a neizvjesnost je ovaj meč krasila cijelim njegovim tijekom. Ipak, nešto više koncentracije na kraju bilo je u redovima tima iz Mrkonjića koji su trofej odnijeli u svoj grad. Miljan Marković s 20 poena bio je najbolji u redovima pobjednika dok su Ćup i Kapetanović postigli po 12. Crnogorce je sa 17 poena predvodio Čekić, dok je 14 ubacio Rutešić.

Nešto ranije odigrana je i utakmica za 3. mjesto a OKK Čelik slavio je protiv domaćeg HKK Zrinjski rezultatom 83:78. U dinamičnoj utakmici koju je također krasila neizvjesnost bolja je bila ekipa Josipa Pandže a kreator ove pobjede je sjajni Milivoje Božović koji je postigao 28 poena te imao veliki broj skokova i blokada. Dobre partije pružili su Nedim Buza sa 14, te Emir Čerkezović s 13 poena.

Mile Čović s 15 koševa bio je najefikasniji kod Zrinjskog , 14 je ubacio Naletilić a 13 Mateo Zovko.

Top Komentari

Humac
Sa ovakvim sastavom Zrinjski može ostati u ligi samo ako odustanu od takmičenja Bosna,Čelik i Čapljina.Po trenutnom igračkom kadru najveći kandidati za ispadanje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi