"Zbog slovenskog tinejdžera kojeg nikad neću ni upoznati danas sam živ"

"Zbog slovenskog tinejdžera kojeg nikad neću ni upoznati danas sam živ"

E. Škorić

Iz SAD-a dolazi priča u kojo je Luka Dončić po ko zna koji put heroj.

Dončić je postao jedan od najboljih košarkaša NBA lige i mlada zvijezda Dallasa veoma je popularna iako ima tek 21 godinu. Obožavaju ga u rodnoj Sloveniji, regionu, Evropi, Americi i cijelom svijetu.

Sada dolazi priča o Dončiću koja je opet oduševila svijet, a ispričao ju je mladi umjetnik Collin Cable, koji tvrdi kako mu je Luka spasio život.

Cable piše o tome kako mu je život krenuo po zlu u jesen 2018. godine. Prekinuo je s djevojkom, njegova muzička karijera nije bila toliko uspješna koliko bi želio, a bolove je počeo ublažavati sedativima. Bio je depresivan. Međutim, jednog dana majka ga je obavijestila da mu je brat Bonner umro. U tom je trenutku iz Brooklyna odletio u Dallas kako bi bio podrška porodici.

Poslije bratove smrti, odustao je od droge - zauvijek.

"Droge su uzele mog brata i počeo sam ih se bojati. Na neki način, ovo je bio njegov najveći i najvažniji čin zaštite", napisao je.

Sljedećih pola godine proveo je iza četiri zida, debljajući se jer se uopšte nije kretao.

"Imao sam 32 godine i bio sam sam. Trijezan, ali poražen. Živ, ali samo u biološkom smislu. Više ništa nije bilo važno i nikad više ništa neće biti važno. A onda je došao Luka", dodaje i onda nastavlja:

"Jedan od posljednjih razgovora s mojim bratom dogodio se ubrzo nakon što je Dallas potpisao Dončića. Moj brat je bio oduševljen, ja sam bio oduševljen, Dallas je bio oduševljen. Ali niti jedno od nas nije znalo da će to biti posljednja stvar, kojoj ćemo se zajedno diviti. Pomoglo mu je, terapeutski je djelovalo kako sam pratio Dončića i Dallas iz utakmice u utakmicu".

Dvije godine kasnije potpuno je priseban. "Počeo sam popravljati veze koje sam uništio zbog ovisnosti, zakoračim u svijet kao najbolja verzija sebe. Bez pomoći slovenskog tinejdžera, kojeg vjerojatno nikad neću upoznati, danas ne bih bio živ. Kad je nada postala apstraktna i nedostižna, Luka mi je svake večeri na terenu dokazivao da je to stvarno i da se vrijedi boriti".



Top Komentari

Milos1312
Wow
2 0
ryan.giggs
Junkie našao inspiraciju u Luku. Well done.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi