Zeleni iz Atine srušili Barcelonu u drugom susretu

Odigran i drugi susret u seriji između Barcelone i PAO-a

Zeleni iz Atine srušili Barcelonu u drugom susretu

Barcelona je večeras na svom terenu u drugom susretu doigravanja dočekala Panathinaikos. Gosti su slavili 66:65. 

Otvaranje susreta pripalo je gostima koji su nakon četiri minute igre imali prednost 10:5. Barcelona je napravila seriju 6:0 i došla do vodstva, ali su Zeleni ipak prvu četvrtinu riješili u svoju korist 16:11. 

 

Panathinaikos je u istom ritmu otvorio i drugih deset minuta. Gosti su trojkom Gista došli do prednosti od osam poena. Smanjila je Barcelona zaostatak, ali je Panathinaikos imao prednost sve do završnice prvog poluvremena, ali je domaćin na odmor ipak otišao sa vodstvom 32:27. 

 

Barcelona je bolje otvorila drugo poluvrijeme, imao je domaćin i deset poena viška, ali to nije bilo dovoljno za mirnu završnicu Katalonaca. Panathinaikos je u posljednjih deset minuta ušao sa zaostatkom od dva poena. Barcelona je vodila 50:48. 

 

Nakon pet minuta igre u posljednjih deset minuta susreta Zeleni su došli do vodstva. Panathinaikos je trojkom Diamantidisa došao do prednosti 60:58. Minutu prije kraja susreta Barcelona je imala dva poena prednosti. Osam sekundi prije kraja Diamantidis je pogodio za vodstvo gostiju 66:65. Poeni Diamantidisa bili su dovoljni za veliki trijumf gostiju. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Navarro sa 20 poena, dok je za goste iz Atine 14 postigao Gist. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.