"Želimo pobjedom završiti prvi krug"

Mirza Teletović večeras igra 100. utakmicu

"Želimo pobjedom završiti prvi krug"

Caja Laboral i Partizan večeras u posljednjem kolu prve faze Eurolige igraju utakmicu bez nekog rezultatskog značaja obzirom da su oba tima ostvarila plasman u Top 16 fazu.

Bh. reprezentativac Mirza Teletović večeras protiv Partizana igra jubilarnu 100. euroligašku utakmicu. U prošlom kolu je Mirza postigao rekord karijere od 32 poena na utakmici, postavio je rekord po broju trica za jedno poluvrijeme - ubacio ih je čak sedam.

Sa devet trica na jednoj utakmici tek je jedan od trojice igrača u historiji Eurolige kojima je to pošlo za rukom, ali Mirzino dostignuće je sigurno vrijednije od preostale dvojice. Naime, jedino je Mirza postigao trice sa udaljenosti 6.75, dok su ostali to uradili sa kraće daljine koja je bila po ranijim pravilima.

"Uvijek je teško igrati kada protivnik zna da ste dobar šuter. U Partizanu znaju da ću ja probati što više da šutiram, isto kao što i mi znamo da James Gist može šutirati s vanjskih pozicija. Mi ćemo nastojati da ga zaustavimo", kaže naš reprezentativac Mirza Teletović uoči meča s Partizanom.

"Nikome neće biti lako jer odrbane će biti izuetno jake, to svi znamo. Veoma je važno pobjedom završiti prvi krug, jer nam to daje samopouzdanje pred Top 16 fazu takmičenja. Naravno, daćemo najbolje od sebe da dođemo do pobjede i zadovoljimo naše navijače", rekao je Teletović, najbolji igrač španskog prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.