"Želimo što odmorniji dočekati finale"

Slobodan Klipa nakon pobjede protiv Borca

"Želimo što odmorniji dočekati finale"

Igokea je u prvoj utakmici doigravanja apsolutno opravdala ulogu favorita kada je u pitanju serija koja će se igrati sa Borcem. Rezultat na kraju susreta je glasio 89:63.

Nakon što su njegovi košarkaši u prvoj utakmici polufinala play-offa po treći puta ove sezone u utakmicama protiv Borca slavili sa 20 ili više poena razlike, trener Igokee Slobodan Klipa za naš je portal komentarisao zbivanja na ovom meču.

"Veoma smo sličnu utakmicu odigrali sa Borcem i u Ligi 6. Iako nismo imali namjeru da podcjenimo rivala, barem ja nemam takvu namjeru, naša želja da razigramo cijelu ekipu i agresivna igra Banjalučana učinili su da imamo neizvjestan rezultat u prvom poluvremenu koje su igrači iz Banja Luke dobro odigrali. Ubacili su i 10 trica, za razliku od prvenstva kada su bili uspješni u samo jednom pokušaju za tri poena", rekao je trener ekipe iz Aleksandrovca i nastavio:

"Tek u drugom poluvremenu smo počeli igrati dosta agresivnije što je donijelo dosta laganih poena. Činjenica je ipak da mi imamo 10 do 12 kvalitetnih igrača. Sada idemo u Banja Luku na drugu utakmicu u seriji protiv Borca. Idemo odigrati što je ozbiljnije moguće da bi polufinale završili već u dvije utakmice i da što odmorniji dočekamo finale".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.