7

Komentari (7)

gumenakita
Kalinic iskren i posten covjek a to smradove puno boli.
DamirT
Debili,svom covjeku tako govore...Sta ce biti za neke druge Boga pitaj
SrebrenicaBoys
bruka i sramota da smo mi nekada bili dio ovog plemena dok se nismo poturčili
Dino_
Lagano se vratiš svojim portalima na ekavici. Bošnjaci, Bosanci i Hercegovci nisu nikada bili dio ovog "plemena". Obimna literatura, informacije putem digitalnih i printanih medija ti daju mogućnost edukovanja, ali sa obzirom da jednu prosto proširenu rečenicu nisi u stanju ispravno napisati, razumim te da si "ostao u neznanju". Zato razumim i da si vjerovao da će neko nasjesti na tvoj komentar, samo zato što si se sakrio iza imena Srebrenice!
SrebrenicaBoys
mi u srebrenici smo bili katolici ali većina vas oko sarajeva ste srbi da za hercegovce ne govorim
yossarian
Miješaš vjeroispovijest i nacionalnost, a istovremeno lupaš gluposti. Ako je u Srebrenici postojao franjevački samostan, ne znači da je lokalno stanovništvo bilo katoličko. Osim toga, istočna Bosna je jedini prostor srednjovjekovne Bosne u kojem je pravoslavna vjera bila prisutna. Vjera nije isto što i nacionalnost, inače bi svi katolici na svijetu bili Italijani, a pravoslavci Grci. Savremena nauka ima stav da je nacionalnost takođe konstrukt, a to potvrđuju DNA analize. Stanovništvo Balkanskog poluostrva manje-više slične je genetske strukture, ali genetsku osnovu čine doseljenici iz neolitskog perioda. Naknadni doseljenici, a bilo ih je puno, samo su tanko preslojili tu genetsku bazu. Tako da je priča o srpskom/hrvatskom porijeklu Bosanaca čisti proljev.
Dino_
Hahah. Meni je ovog jadnika žao. Napiše dvije rečenice i izblamira se. U prvom komentaru je bio Srbin (aludira na "pleme"), a u drugom je bio katolik. Ja mislim da si ti bio, a i ostao, samo nepismen!
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.