Zion razbio Trail Blazerse, Harden i Westbrook sredili Celticse
Foto - EPA

NBA liga

Zion razbio Trail Blazerse, Harden i Westbrook sredili Celticse

M. Šljivak

Pet utakmica NBA lige odigrano je u večeri sa utorka na srijedu, a vidjeli smo nekoliko zaista odličnih nastupa najvećih zvijezda u najjačoj ligi svijeta.

Najbolju partiju u NBA ligi odigrao je prvi pik NBA drafta Zion Williamson. New Orleans Pelicansi lagano su pobijedili Portland Trail Blazerse 138:117, a Zion je jednostavno bio nezaustavljiv za goste.

Na kraju je sjajni krilni košarkaš za samo 28 minuta na paraketu ubacio 31 poen (10/17fg), te je uhvatio devet skokova i imao je pet asistencija.

Kod Trail Blazersa istakli su se Damien Lillard i CJ McCollum sa po 20 poena.

Philadelphia 76ersi pobijedili su LA Clipperse rezultatom 110:103.

U jednom od derbija večeri na kraju je Phila došla do pobjede, a do nje su je vodili Joel Embiid sa 26 poena, te Ben Simmons sa triple-double učinkom (26p, 12sk, 10as). Kod Clippersa Kawhi Leonard je ubacio 30 poena.

Houston Rocketsi su predvođeni Jamesom Hardenom i Russellom Westbrookom pobijedili Boston Celticse sa 116:105. Harden je meč zavšio sa 42 poena, Westbrook je imao 36 uz 10 skokova, a na drugoj strani je Gordon Hayward ubacio 20.

U ostalim utakmicama Wizardsi su pobijedili Chicago Bullse 126:114, dok je San Antonio na gostovanju dobio Oklahomu 114:106.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi