ŽKK RMU Banovići ide u Zagreb po drugu pobjedu u WABA ligi

Igraju protiv Trešnjevke

ŽKK RMU Banovići ide u Zagreb po drugu pobjedu u WABA ligi

Endin Čaušević

Košarkašice Banovića, u okviru 11. kola WABA lige putuju u goste zagrebačkoj Trešnjevki, protiv koje su zabilježile pobjedu u prvom dijelu takmičenja. 

Ovo je za Banovićanke jako važna utakmica i iz njihovog stručnog štaba tipuju na pobjedu.

"Budući da smo u prvom dijelu lige uspjeli pobijediti Trešnjevku, sada, nakon solidnog broja utakmica u nogama u WABA ligi, mislim da pobjedu ne smijemo dovesti u pitanje. Protivnička ekipa je kvalitetna, svakako, ali mislim da možemo da poentiramo, iako imamo tu neku otežavajuću okolnost da igramo na gostujućem terenu, kao i to da su djelimično izmijenili sastav, pa nisam sasvim siguran šta će nas dočekati u Zagrebu“, rekao je trener Banovićanki Goran Jurčenko uoči odlaska u Zagreb.

Utakmica se igra u Domu sportova 2, od 19 sati U 11. kolu WABA lige, susrešće se još bugarski klubovi Montana i Beroe, te Budućnost i Crvena zvezda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi