Košarkašice RMU Banovići pregazile ŽKK Brčanka

Nova velika pobjeda

Košarkašice RMU Banovići pregazile ŽKK Brčanka

E. Oštraković

Košarkašice Banovića u 9. kolu prvenstva BiH, aktuelne prvakinje ostvarile su pobjedu protiv Brčanke rezultatom 86:36.

Domaće igračice su tokom cijelog susreta imale prednost, a sam rezultat govori kakva je to dominacija bila.

Dovoljno govori podatak da su igračice Brčanke samo u trećem periodu igre uspjele postići dvocifreni broj poena. Također u domaćem taboru sve igračice su doblie šansu, što je pokušaj stručnog štaba da mlade igračice pripremi za WABA ligu.

Među domaćim košarkašicama najbolja je bila Nikolina Zubac sa 21 ubačenim poenom, po 12 poena dodale su Maja Šćekić i Naida Glotić. u gostujućoj ekipi najbolje su bile Ivana Buzanin i Svjetlana Ilić sa po osam postignutih poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Banovićanke naredne sedmice igraju derbi 10. kola protiv drugoplasiranih Orlova, a u srijedu 30 januara putuju zagrebačkoj Trešnjevki u okviru 11. kola WABA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi