Zlatko Jovanović: Respektujemo Gradinu, ali želimo prolaz dalje
Jovanović proživljava drugu mladost u Slobodi

Kapiten Slobode za SportSport.ba pred duel Kupa BiH

Zlatko Jovanović: Respektujemo Gradinu, ali želimo prolaz dalje

E. Dindić

U srijedu u Mejdanu, kantonalni derbi u okviru Kupa BiH odigraće košarkaši Slobode i Gradine iz Srebrenika. U prvom susretu ova dva tima, viđena je zanimljiva košarka, gdje su izabranici Josipa Pandže uspjeli u zadnjem periodu utakmice da slome otpor Gradine.

Ovaj put sastat će se u okviru Kupa BiH, gdje su i jedna i druga ekipa pretrpile određene promjene, ali jedno je sigurno da svi koji u srijedu pohode Mejdan uživaće u dobroj i zanimljivoj košarci.

Novi kapiten Slobode Zlatko Jovanović, u jučerašnjem susretu protiv Bosne u Sarajevu odigrao je fantastičnu partiju, te je sigurno da će biti prva pretnja ekipi Gradine u ogledu koji je na rasporedu u srijedu.

"Kup je specifično takmičenje, gdje svako svakoga može dobiti. Svakako, da nam je bitan ovaj susret i da želimo da se plasiramo dalje. Gradina je ekipa koja je promijenila trenera, te većinu svog igračkog kadra. Imaju dosta iskusnih i provjerenih košarkaša, koji će svakako tražiti svoju šansu da nas iznenade. Mi također tražimo svoju pravu formu. Međutim, moram da kažem ništa to nam ne smije biti opravdanje u slučaju neuspjeha. Moramo biti skoncetrisani od prvog do zadnjeg minuta, požrtvovani te mislim da pobjeda neće doći u pitanje", rekao je Jovanović.

Podsjetimo, utakmica između Gradine i Slobode na rasporedu je u srijedu sa početkom u 19:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti