Zlatorog poražen od Budućnosti

Podgorićani u nizu od tri pobjede

Zlatorog poražen od Budućnosti

Budućnost je pobjedom nad Zlatorogom (81:75) u okviru 12. kola ABA lige nastavila sa velikim nizom uspješnosti koji traje već treću utakmicu.

Pošto su u takvom nizu padale i momčadi kao Partizan ili Hemofarm očekivao se dosta lakši posao protiv zadnjeplasiranih "Pivara".

Međutim, bila je ovo teško izborena pobjeda. Nakon prvog poluvremena Budućnost je imala samo poen prednosti (41:40). Tek je treća trečina bila presudna jer je završena u korist domaćina (26:18). Malo je nedostajalo da se u zadnjih deset minuta dogodi veliko iznenađenje (14:17). Ali pobjeda je ipak ostala u Podgorici, na domaćem parketu tima koji je trenutno na četvrtoj poziciji ABA lige sa omjerom (8:4).

Vitkovac je kod pobjednika čitavo vrijeme bio najraspoloženiji igrač na terenu i na kraju je ostvario 19 poena i 7 skokova. Popović je postigao 18 uz fenomenalnu "tricu" 4/4. Dubljević i Krstović su morali pomoći sa po 12 poena.

Omić u sastavu Zlatoroga skoro double-double (14 poena i 9 skokova). Mali je dodao 13 i Atanacković 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.