Zmajevi danas protiv Grčke: "Pokazat ćemo kako se bori za reprezentaciju"

Utakmica za prestiž

Zmajevi danas protiv Grčke: "Pokazat ćemo kako se bori za reprezentaciju"

A. Čaušević

Muška košarkaška reprezentacija BiH danas u Rigi igra pretposljednju utakmicu kvalifikacija za Eurobasket 2022. Protivnik izabranicima Vedrana Bosnića bit će reprezentacija Grčke.

Uprkos činjenici da nemaju nikakvog rezultatskog imperativa, jer su ranije osigurali plasman na Eurobasket, naši reprezentativci najavljuju bespoštednu borbu za navijače, državu i podizanje samopouzdanja.

"Iako smo izborili plasman na Eurobasket motiva ne nedostaje. Svojom igrom, borbenošću i zalaganjem ćemo dati pravi primjer kako se bori za reprezentaciju, te se nadam kako ćemo ove kvalifikacije završiti sa dvije pobjede", kazao je Jure Zubac.

"Uzbuđeni smo i motivisani da zatvorimo ovaj ciklus kvalifikacija jako, te da počnemo sa pripremama za Eurobasket i predstavimo našu domovinu, Bosnu i Hercegovinu, u pravom svijetlu", rekao je Ajdin Penava.

Susret 5. kola kvalifikacija počinje u 15:30 sati,a Bosnić će moći računati na sljedeće igrače: John Roberson, Muhamed Pašalić, Amar Gegić, Sani Čampara, Ajdin Penava, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Emir Sulejmanović, Jure Zubac, Haris Delalić, Tihomir Vranješ i Kenan Kamenjaš.

Najbolje kvote za ovaj meč nudi kladionica Mozzart, a svoju opkladu možete ostaviti ovdje.

Top Komentari

user1583752673
Sretno momci
7 0
Mowzilla
Hrabro do pobjede ⚜️
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi