Zmajice nemaju rješenje za Slovenke

Očajno izdanje u drugoj dionici

Zmajice nemaju rješenje za Slovenke

Edmir Škorić

Bh. košarkašice upravo igraju meč 3. kola Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Zmajice su nakon pobjeda nad Belgijom i Turskom osigurale osminu finala, no protiv Slovenije igraju za prvo mjesto i direktan plasman u četvrtfinale.

Dobro su naše djevojke otvorile utakmicu, prvu četvrtinu su dobile sa 25:23, no onda je uslijedila jako slaba druga četvrtina.

Osim što su bh. košarkašice pravile veliki broj grešaka i promašivale brojne šuteve, Slovenke su igrale izuzetnu odbranu, ali i imale nevjerovatan procenat ubačenih trojki.

U drugoj četvrtini Slovenke su bile bolje rezultatom 31:12, pa imaju sada visoku prednost na poluvremenu (54:37) i pitaneje je hoćemo li uspjeti u nastavku da se barem malo vratimo u meč.

Marica Gajić je bila najefikasnija u bh. timu sa 15 poena i šest skokova. Nikolina Babić je ubacila devbet poena, a Jones pet uz pet skokova i tri asistencije.

Kod Slovenki Friškovec i Lisec ubacile su po 13 poena. Čak devet trojki su Slovenke ubacile iz 15 pokušaja, dok su naše djevojke na omjeru 5/15.

Top Komentari

user1597698961
Ma ne moze me niko ubijediti da Brcaninovic ne zasluzuje pa ni 5minuta,,cura koja ima odlican sut ,pogotovo u ovom mecu gdje udvajaju jones i gajic,i ima prostora za 3,,jbg nazalost sve se svodi na poene babic jones gajic,,,tavic ne moze nista pogoditi, deura ni sutala nije,mora malo sutat,,dzombeta nikad nije bila dobra kosarkasica,Melisa mra ugrati bar malo,,trojke slovenije su presudile u 1.pol
3 0
Eduard
Dobijaju do kraja 100%
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi