Dragić se vratio u ABA ligu
Foto - EPA

Potpisao za Cedevita Olimpiju

Dragić se vratio u ABA ligu

M. Šljivak

Cedevita Olimpija dobila je danas veliko pojačanje.

Novi igrač ekipe iz Ljubljane postao je iskusni reprezentativac Slovenije Zoran Dragić.

Ovaj 32-godišnji košarkaš istakao je veliko zadovoljstvo što je došao u Ljubljanu.

"Sretan sam što sam došao u Cedevita Olimpiju. Ovo je odličan tim i vjerujem da mogu pomoći svojim iskustvom i znanjem. Cilj mi je da pomognem timu da stigne među osam najboljih u Eurocupu i da dođe do polufinala ABA lige. Moje ambicije su velike i želim pobjedu u svakom meču", rekao je Dragić.

Zoran je ove sezone igrao za Žalgiris, ali je na kraju 2021. godine raskinuo saradnju s timom iz Kaunasa nakon dva mjeseca saradnje.

U dresu ovog tima ubacivao je četiri poena u Euroligi, dok je u prvenstvu Litvanije na 6.3 poena po meču.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Zoran Dragić je bogatoj karijeri igrao za velika imena evropske košarke. Bio je član Baskonije, Efesa, Armanija, Khimkija i Unicaje, a kratko vrijeme je bio i u NBA ligi gdje je igrao za Heat i Suns.

Ime je stekao u dresu Slovana, a uzeo je dva trofeja šampiona Slovenije s Krkom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi