Zrinjski slavio u Kaknju

Liga za prvaka, 1. kolo:

Zrinjski slavio u Kaknju

E. Škorić

U prvom kolu Lige za prvaka košarkaškog prvenstva BiH Zrinjski je slavio sa u gostima protiv Kaknja.

Sjajno su gosti iz Mostara otvorili utakmicu, a na kraju prve četvrtine imali su prednost od 27:15.

Do poluvremena prednost Zrinjskog povećala se na 15 poena, ali je domaći tim uspio da se vratiu trećoj četvrtini. 

Kakanjci su uspjeli da povedu sredinom zadnje dionice, ali je Zrinjski ponovo proigrao i do kraja stigao do vrijedne pobjede na otvaranju Lige 6. 

Brummitt je sa 18 poena bio najefikasniji igrač gostujućeg tima, dok je Đurasović dodao 14, a Begić 13, Princ i Knežević po 10 poena. U Kaknju je Svilar ubacio 18 poena, Merdanović 15, a Šakotić 13.

Kakanj - Zrinjski 71:75 (15:27, 13:16, 26:12, 17:20)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kakanj: Vranješ, Šakotić 13, Muflizović 5, Merdanović 15, Čurevac 1, Dozić, Dželmo, Palavra 11, Svilar 18, Tomić 8, Smajlović, Zimić.

Zrinjski: Petrić, Knežević 10, Princ 10, Đurasović 14, Golemac, Bundović 5, Planinić, Zovko, Barać, Begić 13, Brummitt 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi