Zrinjskom drama u Mejdanu

Liga 11

Zrinjskom drama u Mejdanu

E. Škorić

U derbiju šestog kola Lige 11 prvenstva Bosne i Hercegovine Sloboda je ugostila Zrinjski u Mejdanu, a gostujući tim je slavio sa 79:77.

U velikoj dvorani SKPC Mejdan izabranici Velimira Gašića nisu uspjeli da ostvare pobjedu, mada su iza sebe imali sjajnu podršku s tribina.

U dosta dobroj košarkaškoj predstavi bolji je na  kraju bio Zrinjski, koji je u prvoj i trećoj dionici stvorio prednost, dok su druga i četvrta dionica protekla u vodstvu Slobode.

Mostarci su s 22:19 otišli na dvominutnu pauzu, ali je rezultat na poluvremenu glasio 40:39. 

Rovovska borba i u nastavku meča, igralo se za koš više, a gostujuća ekipa na kraju stiže do pobjede. Soković je pogodio slobodna bacanja na 20 sekundi do kraja za preokret Zrinjskog, a Hasandić promašio trojku za pobjedu svog tima.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Rikalo je ubacio 18 poena u Slobodi, Čampara 16, Hasandić je dodao 15, a Petrov 14 poena. Na suprotnoj strani Princ je briljirao sa 21 poenom, 13 je dodao Miličević, a 10 Ljujić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi