Zvanično: Mirza Teletović potpisao za Brooklyn Netse

Bh. košarkaš u NBA

Zvanično: Mirza Teletović potpisao za Brooklyn Netse

M. Skaka

Brooklyn Netsi i Mirza Teletović složili su se oko detalja ugovora, potvrdio je za zvaničnu stranicu ovog NBA tima menadžer Netsa Billy King.

Teletovićev potpis za Netse bio je usporen zbog pregovora sa Dwightom Howardom čiji je dolazak u Brooklyn uslovljavao da naš košarkaš potpiše na manji, trogodišnji ugovor (mini midlevel exception). Međutim, nakon što je propao dogovor sa Howardom, moguće je da je potpisan i četverogodišnji ugovor kakav je na početku najavljen. Obzirom da je Teletović potpisao kao slobodni agent detalji ugovora za sada nisu objavljeni.

"Mirza Teletović jedan je od najboljih evropskih krilnih centara i veoma smo zadovoljni što smo takvog igrača dodali našem rosteru.", rekao je King. "Radi se o igraču koji je svojom vanjskom igrom u stanju razvući protivnika na terenu i biće veoma bitna komponenta našeg budućeg uspjeha."

Teletović je u protekloj sezoni za Caju Laboral davao prosječno 16,3 poena i 6,9 skokova u 34 utakmice ACB lige, a u prosjeku je igrao po 31,1 minutu po susretu. Uz sjajan procenat šuta od 46% za dva, 36% za tri i 68% sa linije slobodnih bacanja Mirza se  dokazao kao jedan od najpouzdanjih igrača španskog velikana. U Eurocupu bio je još bolji. Ubacivao je prosječno 21,7 poena, hvatao 6 skokova, te imao i jednu blokadu uz šut za dva 34,4% i 43% za tri poena.

Američki skauti Mirzu su opisali kao jednu od najvećih prijetnji po koš protivnika u Evropi. Ubilježili su da postiže 0,99 poena po posjedu lopte, a najveću snagu našli su u njegovoj mogućnosti da razvuče redove protivnika igrajući jednako dobro i pod košem i iza linije za tri poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti