Zvanično: Teletović dobio nove trenere u Phoenixu

Promjene u stručnom štabu Sunsa

Zvanično: Teletović dobio nove trenere u Phoenixu

Čelnici NBA kluba Phoenix Sunsa odlučili su se za kadrovske promjene usred sezone, što nije toliko čest slučaj u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Loše rezultate Sunsa u posljednje vrijeme najskuplje su platili pomoćni treneri Mike Longabardi i Jerry Sichting, koji su danas dobili otkaz. Na njihovo mjesto doći će Earl Watson i Nate Bjorkgren.

"Nije lako napraviti promjene u stručnom štabu usred sezone, ali osjećamo da su Earl i Nate spremni za velike izazove. Oni su tu da našem kolektivu daju nove ideje i vjerujemo da će u tome uspjeti", izjavio je direktor Phoenixa Ryan McDonough.

Iako se u medijima mnogo špekulisalo o otkazu za Jeffa Hornaceka, ovaj 52-godišnji stručnjak će ostati trener Phoenix Sunsa, ali bi i on lako mogao postati bivši ukoliko se stvari ne promijene na bolje.

Phoenix našeg Mirze Teletovića važi za jedno od najvećih razočarenja u NBA ligi. Sunsi nakon 32 odigrane utakmice imaju skor od 12 pobjeda i 20 poraza i zauzimaju skromno 12. mjesto Zapadne konferencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.