Zvezda apsolutni gospodar ABA lige

Pala i Cibona

Zvezda apsolutni gospodar ABA lige

Edmir Škorić

Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju nevjerovatnu seriju pobjeda u ABA ligi.

Zvezda je protiv Cibone slavila sa 80:64, što je crveno-bijelima iz Beograda 15. pobjeda u nizu, čime su srušili rekord Partizana od prije nekoliko sezona.

Domaći tim nema ravnog protivnika u regionalnom prevnstvu, pa je tako u beogradskom Pioniru pala i Cibona. Domaći su slavili sa 22:18 u prvoj dionici, a na poluvremenu su vodili 43:36.

Malo se Cibona vratila u pretposljednjoj četvrtini, no početkom zadnjih 10 minuta Zvezda pravi 8:0 seriju i dolazi do velikih 13 razlike, pa za goste iz Zagreba više nije bilo povratka.

Kalinić je sa 15 poena bio najefikasniji kod Zvezde, Mitrović je ubacio 12, po 10 Lazić i Marjanović. Kod gostiju je daleko najefikasniji bio Mavra sa 20 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Zvezda ima 15-0 omjer i ubjedljivo je vodeća na tabeli, a Cibona ima omjer 8-7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti