Zvezda bez šanse u Tel Avivu, druga pobjeda Lokomotiva

Euroliga, 2. kolo

Zvezda bez šanse u Tel Avivu, druga pobjeda Lokomotiva

Midhat Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras u drugom kolu grupe D Eurolige od Maccabija u Tel Avivu rezultatom 96:82.

Uvodnih pet minuta donijelo je dosta izjednačenu košarku. Zvezda se dobro držala sve do završnice prve četvrtine kada Maccabi pojačava tempo, te su nakon prve četvrtine imali sedam poena prednosti 21:14.

Vodio je Maccabi i kompletnim tokom druge četvrtine. Zvezda je uspijevala konstantno da se vraća u utakmicu, ali ipak su popustili u završnici ovog dijela igre. Domaći košarkaši su na odmor otišli sa 11 poena prednosti 43:32.

Dominacija Maccabija nastavljena je i u trećoj četvrtini. Prednost je u jednom trenutku išla i do 19 razlike, a nakon 30 minuta igre "Ponos Izraela" je imao 17 poena prednosti 73:56.

U završnih 10 minuta Maccabi je nastavio dominaciju. Imali su konstantnu prednost od preko 20 razlike, ali su gosti iz Beograda uspjeli do kraja da smanje na minus 14.

Devin Smith je predvodio Maccabi sa 17 poena, Joe Ingles je dodao 16, a kod Zvezde je Boban Marjanović imao double-double učinak sa 20 poena i 13 skokova.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Drugi duel ove grupe odigrali su Lokomotiv Kuban i Lietuvos Rytas, a Kuban je na kraju slavio pobjedu 68:53.

Dominantno je domaći tim odigrao ovaj meč, do ubjedljive pobjede ih je predvodio Derrick Brown sa 22 poena. Richard Hendrix je dodao 17 poena i 11 skokova, dok su kod Rytasa Glynidadakis i Gečevicius ubacili po 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.