Zvezda lagano do pobjede protiv Cibone

Slavili u Zagrebu

Zvezda lagano do pobjede protiv Cibone

E. Čaušević

Košarkaši Crvene zvezde večeras su u Zagrebu savladali Cibonu (93:87) u okviru 11. kola ABA lige.

Zvezda je pitanje pobjednika u večerašnjoj utakmici riješila već nakon prvih deset minuta kada su gosti vodili sa 35:18. Cibona je pokušala da smanji prednost beogradske ekipe, ali se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 57:42 za gostujući tim.

U drugom poluvremenu Zvezda je iskusno čuvala svoju prednost. Gosti su imali 15 poena razlike, ali je Cibona uspjela u zadnjim minutama da dođe na jednocifren zaostatak jer su se igrači Zvezde opustili u završnici meča. Ipak, Zvezda je stigla do pobjede rezultatom 93:87.

Nejefikasniji u ekipi Zvezde večeras je bio Feldeine sa 23 poena, dok je Rochestie dodao 19 poena. U ekipi Cibone istakao se Žorić sa 20, te Novačić sa 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi