Zvezda na korak od titule
Foto: b92

Zvezda slavila

Zvezda na korak od titule

Midhat Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras Partizan 72:69 u drugom susretu finalne serije prvenstva Srbije.

Zvezda je u uzbudljivoj završnici došla do drugog trijumfa i nalaze se na pobjedu od naslova prvaka, prvog od 1998. godine.

Nakon prvog poluvremena Zvezda je imala četiri poena prednosti, 40:36, da bi u nastavku dozvolili Partizanu da uvede meč u neizvjesnu završnicu.

Imao je Partizan napad za poravnanje. Međutim, Marinković je promašio šut, pa je Zvezda stigla do pobjede i vodstva od 2:0 u seriji.

Charles Jenkins je predvodio Zvezdu sa 18 poena, Marcus Williams je dodao 15, dok je kod Partizana Milan Mačvan ubacio 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti