Zvezda nadigrala aktuelnog prvaka

Velika pobjeda

Zvezda nadigrala aktuelnog prvaka

Poslije trijumfa nad Realom, košarkaši Zvezde skinuli su skalp još jednom velikanu evropske košarke.

U prepunoj 'Kombank Areni' crveno-bijeli su savladali aktuelnog prvaka i trenutnog lidera na tabeli, ekipu CSKA, sa 78:67.

Zvezda je furiozno krenula i nakon pet minuta vodila je sa 13:0! Veliku seriju domaćina prekinuo je Teodosić preciznim šutem van linije 6.75, ali je beogradski tim bio na visini zadatka i u drugom dijelu prvog perioda te je na kratku pauzu otišao sa prednošću od 13 poena (27:14).

U drugoj četvrtini viđena je izjednačena borba, a nakon 20 minuta igre crveno-bijeli su imali +14 (48:34).

Treća dionica susreta pripala je Moskovljanima rezultatom 22:16, međutim, domaći košarkaši nisu dozvolili rivalu da se u potpunosti vrati u igru te su sjajnom igrom u posljednjoj četvrtini stigli do ubjedljive pobjede. 

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Ognjen Kuzmić sa 16 poena i 10 skokova. Marko Simonović dodao je 14, a Charles Jenkins 11 koševa.

Bolji od ostalih kod Moskovljana bio je sa Andrey Vorontsevich sa 21 pogotkom.

Srbijanski šampion trenutno je na omjeru 7-8, dok su Moskovljani večeras upisali treći ovosezonski poraz. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U narednom kolu Crvena zvezda će gostovati ekipi Žalgirisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi