Zvezda nastavila seriju pobjeda, poraz Budućnosti

Nova pobjeda Zvezde, ovaj put u Francuskoj

Zvezda nastavila seriju pobjeda, poraz Budućnosti

Utakmicama u Sevilli, Orleansu, Podgorici i Ulmu okončano je peto kolo Eurocupa. 

Budućnost - Bilbao 66:68

 

Budućnost je u Podgorici dočekala Bilbao i tražila osvetu za neugodan poraz u Baskiji. U prvih deset minuta vidjeli smo odličan susret, a prvu četvrtinu dobio je Bilbao, minimalno, 24:23. I u nastavku prvog poluvremena Bilbao je rezultatski uspješniji i na odmor odlazi sa vodstvom, 43:39. 

 

Puno bolje Budućnost je odigrala u nastavku, a u posljednjih deset minuta Podgoričani su ušli sa pet poena viška. Međutim Bilbao je još jedom u neizvjesnoj završnici savladao Budućnost, 68:66. 

 

Najefikasniji u redovima Budućnosti bio je Vitkovac sa 15 poena, dok je su za goste po 14 postigli Zisis i Hamilton.

 

Ulm - Cholet 69:71

 

Ulm je na svom parketu dočekao Cholet. Gosti su bolje otvorili susret i nakon deset minuta imali vodstvo, 21:15. I u nastavku je Cholet bolja ekipa, pa su Francuzi na odmor otišli sa devet poena viška. 

 

Domaćin je zaigrao mnogo bolje u nastavku, preokrenuo rezultat i u odlučujućih deset minuta ušao sa vodstvom, 51:50. U završnici se međutim bolje snalazi gost i dolazi do trijumfa, 71:69. 

 

Najefikasniji u redovima Ulma bio je Allan Ray sa 18 poena, dok su za goste po 12 postigli, Goree i Bryant.

 

Orleans - Crvena Zvezda 75:85

 

Orleans je dočekao na svom terenu zahuktalu Zvezdu. Gosti iz Beograda su bolje otvorili susret i prvih deset minuta dobili, 22:19. U nastavku bolja igra Orleansa, a Francuzi su na odmor otišli sa vodstvom, 43:37. 

 

U nastavku susreta na teren je istrčala neka druga Zvezda. Ovaj dio igre riješili su u svoju korist, 31:15 i već tada je bilo jasno da će se serija nastaviti. Na kraju je Zvezda slavila, .

 

Najbolji u redovima Zvezde bio je Subotić sa 24 poena, dok su po 16 dodali Raško Katić i Igor Rakočević. Kod domaćina Jahmar Young je postigao 25. Boris Savović odigrao je 21 minutu i postigao 15 poena, a tom učinku dodao je i pet skokova. 

 

Cajasol - Sassari 76:85

 

Cajasol je u Sevilli dočekao Sassari, a da domaćin nije u formi potvrdio je i susret sa Sassarijem. Već nakon deset minuta gosti su vodili, 25:18, da bi do kraja poluvremena samo povećali vodstvo. Na odmor je Sassari otišao sa 16 poena viška. 

 

Sassari je u nastavku odigrao rutinski i slavio, 85:76. Najefikasniji kod domaćina bio je Williams sa 16 poena, dok je za pobjednika Drake Diener postigao 31, uz šut za tri 7-9.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.