Zvezda ponovo izgubila, druga pobjeda Olimpije

ABA liga, 2. kolo

Zvezda ponovo izgubila, druga pobjeda Olimpije

Midhat Šljivak

Iako su u novu sezonu ABA lige ušli kao jedan od favorita za osvajanje titule, košarkaši Crvene zvezde Beograd doživjeli su novi debakl u Hrvatskoj. Nakon što ih je dobio Split u 1. kolu, Zvezda je večeras poražena i u Zadru rezultatom 98:81.

Crveno-bijeli iz Beograda su bili konkurentan rival samo u prvoj četvrtini koju su dobili rezultatom 23:22, a nakon toga je na parketu postojao samo Zadar. Na poluvrijeme su Zadrani otišli vodstvom od osam poena 52:44, da bi raspad igre Crvene zvezde uslijedio u trećoj dionici, koju je Zadar dobio rezultatom 24:12, te su u posljednju četvrtinu ušli sa 20 poena prednosti 76:56.

 

Zadar u posljednjoj dionici nije dozvolio Zvezdi da se nekom serijom eventualno vrati u igru, te su stigli do zaslužene pobjede. 

 

Goran Vrbanc je sa 22 poena predvodio Zadar, Romeo Travis je ubacio 19, a Krasić 15 poena. Kod Zvezde je Rakočević susret završio s a23 poena, a potencijalni bh.reprezentativac Boris Savović je dodao 15 poena.

 

 

Drugu pobjedu u novoj sezoni ostvarila je Union Olimpija. U prvoj domaćoj utakmici savladan je Split rezultatom 82:73.

 

Split je dobro ušao u utakmicu i vodio je u početnoj fazi susreta, ali je ostatak susreta protekao u konstantnom vodstvu Olimpije. Na poluvrijeme su otišli sa 12 razlike 48:36, a tu prednost su sigurnom igrom čuvali u drugom poluvremenu, te su zasluženo slavili sa devet poena razlike.

 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Jaka Blažić je kod Olimpije ubacio 22 poena, Klemen Prepelič je ubacio 17, dok je kod Splita Josip Sobin ubacio 16, a Vujčić i Vukušić su ubacili po 13.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.