Zvezda preokretom do pobjede u Mađarskoj

ABA liga

Zvezda preokretom do pobjede u Mađarskoj

Midhat Šljivak

Košarkaši mađarskog Szolnoka poraženi su na svom parketu u 18. kolu ABA lige od ekipe Crvene zvezde rezultatom 77:72.

Imao je domaći tim prednost većim dijelom prvog perioda. Ipak, Zvezda je odigrala nešto bolje završnicu susreta, te je rezultat na kraju prve četvrtine bio neriješen 20:20...

Vrlo neizvjesna košarka se igrala u drugoj dionici. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, igralo se koš  za koš, a na poluvrijeme su domaći košarkaši otišli s dva poena prednosti 37:35.

Szolnok je odigrao sjajno treću četvrtini. Podigli su svoju prednost na dvocifrenu razliku, a iako je u nekoliko navrata bilo i plus 14, u posljednju dionicu je domaći tim ušao sa 10 poena prednosti 61:51.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ipak, Zvezda se nije predavala već su u posljednjem periodu došli do preokreta. Dobili su ovaj dio igre 26:11, te su došli do pobjede u ovom susretu. 

Charles Jenkins je predvodio Zvezdu s 19 poena, Nelson je dodao 16, dok je kod domaćih Vojvoda ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije