Zvezda razbila Olimpiju, s Cedevitom za finale

Superkup ABA lige

Zvezda razbila Olimpiju, s Cedevitom za finale

E. Škorić

U posljednjem četvrtfinalu ABA Superkupa Crvena zvezda je razbila Petrol Olimpiju sa 86:60.

Tako će se Zvezda za finale boriti sa Cedevitom, koja je ranije pobijedila Zadar, a juče su Partizan i Budućnost također izborili plasman u samu završnicu Superkupa regionalnog prvenstva.

O ovoj utakmici se nema šta reći, Zvezda je bila veliki favorit i tu je ulogu opravdala na kraju.

Ipak, nije ni crveno-bijelima nije bilo jednostavno nakon prve dionice u kojoj su Slovenci imali osam poena prednosti, ali u preostale tri dionice dominacija beogradskog tima i plasman u polufinale.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U timu Zvezde petorica su bili dvocifreni na kraju. Zirbes je ubacio 14, Baron 12, po 11 Ragland i Perperoglou, a 10 Ristić. Na drugoj strani Mesiček je ubacio 15, a po 10 Lazić i Begić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi